В магазин PFAFF можете да намерите около 360 цвята шевни конци GUTERMANN от дебелини етикетен номер 120, 50 и 30! Разбира се това което нямаме на склад в момента можем да доставим по Ваша поръчка!

През 1864г. в Германия фамилията Гютерманн полага началото на производството на шевни конци с марката GUTERMANN. Тогава на разположение са две технологии за производството на шевни конци – от памук и от коприна. Коприната е била само естествена ,но качествата и като гланц на конеца, равномерност и здравина са я направили предпочитана за клиенти държащи на високото качество.

Фирмата произвежда своята продукция и до днес в Германия в планините на Шварцвалд , където меката вода се оказва много добро решение за багренето на конците. За тази цел в годините броя на цветовете расте непрекъснато и днес стандартните цветове, които фирмата багри са 700. С развитието на шевната индустрия след Втората световна война възниква необходимостта от още по-качествени шевни конци, които да издържат на пране и обработка от различни видове машини. Тук навлиза масово полиестера, като материал за производство на шевни конци. Фирмата GUTERMANN обаче не се спира на стандартния изходен материал, а разработва собствена технология за производство на шевни конци от полиестерни нишки с по-голяма дължина на влакната. По този начин при усукването на нишките шевните конци са равномерни на дебелина , а същевременно и достатъчно здрави за да работят с високооборотни шевни машини.

С навлизането на висшата мода се набляга все повече на финните и естествени материи и по тази причина е необходимо да се произвеждат по фини тънки шевни конци. Така освен масово предлаганите дебелини етикетен номер 120 и 150, фирмата GUTERMANN предлага и конци с дебелина етикетен номер 220 за съединителни и оверлочни операции. За сляп бод/т.н. пикир/ специалистите от Германия предлагат своите специалитети – конци с дебелини етикетен номер 360 и 420. Последният от тези конци има дебелината почти на човешки косъм и независимо от това конеца се състои от много фини нишки – така ,че той е достатъчно мек за обработка.
Особено атрактивни са и конците предлагани за илици с око и декоративни бодове.
Характерното за тях е ,че конеца се състои от три нишки и така обема на илика е без конкуренция.Използват се масово конците с етикетен номер 70, 50 и 30.
Фирмата GUTERMANN предлага и конци за кожарската индустрия в различни дебелини и разфасовки.